Årsmötet avklarat!

Nu har vi haft årsmöte i KDs Partiavdelning Vårgårda.

Måndagskvällen inleddes av den nya Disktriktsordföranden i Sjuhäradsdistriktet, Sara Degerman Carlsson, Rehabläkare från Borås. Hon talade om sina personliga erfarenheter av att som fyrabarnsmor arbeta politiskt och hur viktigt det är att våga reagera när man upptäcker problem i samhället. Under kvällen talades det om hur det är de enskilda mötena människor emellan som står i centrum i det Kristdemokratiska arbetet. Samtalsstunden avslutades med att konstatera att Kristdemokraterna har en unik röst då vi vågar ställa andra frågor och fortsätta stå på den enskilde människans sida. Politiken är inte endast en godispåse där man kan plocka ur det man endast tycker om utan det kräver en starkt engagemang för allas människovärde, frihet och ansvarstagande. Det bjöds på soppa, smörgås och tårta innan årsmötesförhandlingarna tog vid.

Årsmötet gick igenom verksamhetsåret och det konstaterades att partiet i stort fått vissa förändringar. Med Ebba Busch Thor som ny partiledare och nya stadgar för lokalorganisationen, där begreppet lokalavdelning försvinner och ersätts av partiavdelning, har Kristdemokraterna ett spännande år att se fram emot. Med riksdagens beslut om nya riksdags- och regionvalkretsar innebär det för Vårgårda och Herrljungas del att vi numera tillhör distriktsorganisationen Sjuhärad framöver.

Invalda styrelseledamöter för 2016 blev: Arne Olsson, Annika Andersson, Daniel Dalén, Inga-Lena Tellström, Torbjörn Pettersson, Sören Janson, Åsa Hallberg. Framöver ser partiavdelningen i Vårgårda fram emot att mottaga nomineringarna till årets Vitsippspris. Nästkommande stora Kristdemokratiska händelse är de kommun- och landstingspolitiska dagarna som hålls 8-9 april i Västerås.

På årsmötet blev jag invald som ny Partiavdelnings ordförande vilket känns jätteroligt. Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an detta uppdrag!

/Annika

Annonser

Om annika

Jag är en glad och eftertänksam kvinna i sina bästa år som älskar livet.
Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s